Velkommen

Denne blog henvender sig til undervisere og studerende ved University College Sjælland og har til formål at præsentere og diskutere relevante programmer, erfaringer og didaktiske overvejelser omkring brugen af IT i undervisningen. Det er vores forhåbning at I vil være med til at gøre bloggen levende og informativ gennem kommentarer.

Siden opdateres løbende af læreruddannelsens IT-pædagogiske vejledere Anne Kristine Petersen, Thomas Thomsen & Leif Vejbæk

5. januar 2012

Hvordan skaber vi en bedre praktioportfolio?

Har du også oplevet at studerende (og dig selv!) ikke bruger praktikportfolioen? Nu har du muligheden for at tænke anderledes og være med til at skabe et helt nyt portfolio-design. I denne workshop ser vi på nye måder at lave portfolioer på og søger blandt andet svar på følgende: Hvordan får vi studerende og undervisere til at bruge portfolioen i højere grad? Hvordan gøres portfolioen mere levende og lettere tilgængelig? Hvordan kan studerende bedst vejledes til skabe en spændende portfolio? Hvilke mediebaserede værktøjer kan hjælpe os med at løse denne opgave?

Program 12.00-14.00, værksted 1 i lokale D2
Lille oplæg ved Anne-Grethe og John om praktikportfolio
I arbejder i grupper med GoogleDoc/GoogleSheet og Dropbox og evt. Adobe Connect
Vi udvikler og designer portfolio sammen
Vi skriver indlæg på ITU-bloggen!
mvh John & Anne-Grethe

3 kommentarer:

  1. Fint at der er mulighed for at se videoklip på bloggen

    SvarSlet
  2. Bloggen virker som en god mulighed til at få de studerende igang med refleksionerne

    SvarSlet
  3. Vi havde nogle gode diskussioner i workshoppen. Når vi vil kvalitetsforbedre praktikportfolioen, tænker vi, at den skal blive levende og let tilgængelig. Derfor var det interessant at se og høre om erfaringerne med blog. Vi prøvede også at holde de præsenterede forsøg op mod "indholdet i praktikportfolioen", for at se hvor der evt. kunne mangle muligheder. Vi havde også en god diskussion om, hvem der ejer praktikportfolioen, Vi vil dermed afklare, at det er den studerende der ejer den, og derfor dem, som skal afgøre om praktiklæreren skal lukkes ind/have adgang.


    Evaluering af portfolio workshop:
    1. Den enkelte underviser evaluerer det værktøj de har brugt i år ud fra en fælles skabelon.
    a. Blog: LME, PGU,AKT
    b. Connect: JOA, AML
    c. Fronter: ERM, LBK, DPR…flere?
    2. En august arbejdsdag med valgmuligheder:
    a. Blog
    b. Connect
    c. Andet?
    3. Hver underviser vælger, hvad de vil bruge ud fra fagets behov i studieåret 2012-13

    SvarSlet